דרוש פרילנסר מקדם אתרים

איך משיגים דרוג גבוה לאתר בתוצאות של גוגל?
חדשות/כלים/תוכנות/ספרים/טיפים וכו'

דרוש פרילנסר מקדם אתרים

הודעהעל ידי Decor » 28 יולי 2010 15:48

עסק של בניית אתרים מחפש מקדם אתרים אורגני עם רקע מוכח וניסיון לקבלת עבודות קידום.

ניתן ליצור איתי קשר במייל: alon@decor-d.com
Decor
משתמש חדש

Re: דרוש פרילנסר מקדם אתרים

הודעהעל ידי ziv » 28 יולי 2010 18:58

למה אתה מעדיף פרילנסר? מה היתרון של פרילנסר על חברה מקצועית לקידום אתרים?
אני דווקא יכול לחשוב על לא מעט חסרונות של פרילנסר.
סמל אישי של המשתמש
ziv
מנהל הפורום

הודעהעל ידי oria » 28 יולי 2010 22:33

ואני יכול לחשוב על יתרונות :-)
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי MOSHIKOLE » 29 יולי 2010 10:51

גם אני יכול לחשוב על יתונות אבל גם חסרונות כנראה שלמקרה שלו עדיף יותר פרילנסר.
מחפשים מדפסות? חברת לוגיסטיק לייזר מתמחה בתחום
לוגיסטיק לייזר- שם תוכלו למצוא מגון רחב של מדפסות לייזר ועוד
MOSHIKOLE
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ziv » 29 יולי 2010 11:36

אילו יתרונות יש לפרילנסר (למעט מחיר זול יותר)?
סמל אישי של המשתמש
ziv
מנהל הפורום

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 29 יולי 2010 12:58

oria כתב:ואני יכול לחשוב על יתרונות :-)

ואני יכול לחשוב רק על חסרונות. שימו לב שמדובר באתר של בונה אתרים, והכותב מעוניין לקדם את האתר שלו בזירות שכולן תחרותיות, או שהוא מעוניין לקדם את אתרי הלקוחות שלו שחלקם יתמודדו בזירות שהן כבר תחרותיות או שיהיו לתחרותיות עם הזמן.

כדי לא לחזור על מה שכבר כתבתי בשרשורים אחרים, אציין רק שלמקצוע קידום אתרים שני קטבים מנוגדים: אופטימיזציה למנועי החיפוש (איזה מהם?) (SEO) וקידום אתרים נגד מתחרים בתוצאות החיפוש של מנוע החיפוש (website promotion).

בקוטב באופטימיזציה יש זהות בין התואר מקצוען לתואר מומחה - המקצוען הוא מומחה כי הוא יודע הרבה על התחום שבו הוא עוסק ולכן יש גם טעם לשאול אותו שאלות, ואם הוא מתחמק יש טעם להעתיק את מה שהוא עושה באתרים עליהם הוא עובד. לפעמים לא תהיה לו תשובה והוא יאמר שיש צורך לבצע סדרת ניסויים מבוקרים או תצפיות מבוקרות, ואם כבר נעשו ניסויים התוצאות של חלקם גם יפורסמו.

בקוטב קידום אתרים נגד מתחרים המקצוען לא יכול להיות מומחה במובן הרגיל של המילה - אחד שיודע הרבה על התחום שבו הוא עוסק. לשאלה הפשוטה והנפוצה "איך זה שדף המתחרה נחות משלך בכל 36 הפרמטרים של SEOQuake, ויחד עם זאת מוצג מעליך בתוצאות החיפוש?" תשובת המקצוען היא שההסבר לכך נמצא בכל אותם מאות פרמטרים ש-SEOQuake איננו מודד, ואין לאיש מושג מהם, ואילו תשובת הטירון היא שתופעה כזאת לא יכולה לקרות. יתר על כן, הוא לא יודע האם עליה במיקומים נגרמה על ידי פעולת קידום מועילה או על ידי נפילה בציון של הדפים שהוצגו קודם מעליו - כי הרי ציוני הרלוונטיות לא נתונים לו.

השאלה שהמקצוען ישאל תמיד היא האם ניתן לבצע סדרת ניסויים מבוקרים, או סדרת תצפיות מבוקרות, ולרכוש ידע שיתרום משהו לרצונו להתקרב למעמד המומחה. הדבר אפשרי רק לעתים רחוקות ואז הוא דורש הרבה שכל והרבה שעות עבודה, וספק אם מי שהשקיע אותם ימהר לפרסם תוצאות ניסוי המעניקות לו יתרון תחרותי. הדרך האחרת להרחבת הידע היא סינון תשובות שאינן הגיוניות בעליל, או סותרות פיסות ידע מוכח. ולכך דרושה מסגרת ממוסדת בתוך מקום העבודה שמעודדת ומעניקה זמן לסיעור מוחות תמידי ולביקורת מתמדת על מחשבות ומיתוסים הנרכשים מפה ומשם.

למקדמי אתרים פרילנסרים, הנדרשים לנצח את המתחרים בזירות תחרותיות חסרה, כמעט ללא יוצא מן הכלל, היכולת וחסר הענין לבצע סדרות ניסויים או תצפיות, וודאי שחסרה להם מסגרת של סיעור מוחות בזמן העבודה. מה עוד, שאת עלות שני אלה יש להטיל על הלקוחות הבאים, ואז מחיר העבודה שלהם בשוק הקידום מתייקר מאד ביחס למחיר העבודה של מתחריהם.
סמינר מתקדם לקידום אתרים בזירות תחרותיות
TENS - Technology & Engineering New Solutions, Ltd. 02-5664676
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי oria » 29 יולי 2010 15:00

אני מקדם אתרים פרילנסר ועובד בשיתוף פעולה עם מקדמים אחרים פרילנסרים.
אני רואה אצלי ואצל חברי הצלחות בזירות תחרותיות.
אנו מבצעים תצפיות וניסויים וכן סיעור מוחות ודיונים משותפים.
אני לא בטוח שביצוע ניסויים או למידה תלוי בשאלה האם אתה עובד בחברה או כפרילנס
אלא בשאלה האם אתה בעל אופי חוקר ולומד
אכן העלות של הניסויים מוטלת על הלקוחות אבל זה לא שונה אצל חברות, אלא שעבור חברות האובר הד גבוה יותר
בעיני היתרונות המרכזיים של פרילנס:
- עלויות פתעול זולות יותר ולכן מחיר אטרקטיבי יותר, או לחילופין, היקף עבודה גדול יותר באותה עלות
- מחויבות גבוהה יותר ללקוח ולתוצאות
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 30 יולי 2010 13:28

oria כתב:אני מקדם אתרים פרילנסר ועובד בשיתוף פעולה עם מקדמים אחרים פרילנסרים. אני רואה אצלי ואצל חברי הצלחות בזירות תחרותיות...

הצלחה נגד מתחרים (זירה תחרותית) תלויה לחלוטין בערך המספרי של המכפלה של מקצוענות (תפוקה לשעת עבודה במונחים של שיפור ציון הרלוונטיות) במספר שעות העבודה (תקציב הקידום המצטבר). אם המכפלה הזאת גבוהה משל המתחרים תנצח אותם בודאות.
oria כתב:...אנו מבצעים תצפיות וניסויים וכן סיעור מוחות ודיונים משותפים. אני לא בטוח שביצוע ניסויים או למידה תלוי בשאלה האם אתה עובד בחברה או כפרילנס אלא בשאלה האם אתה בעל אופי חוקר ולומד...

במאה ה-17 ולאורך מרבית המאה ה-18 כמעט כל החוקרים , אנשי מדעי הטבע, היו gentlemen scientists שהקימו לעצמם מעבדות פרטיות ופרסמו את התוצאות בהתכתבות פרטית עם עמיתיהם לענין ובהרצאות בפני חברי מועדונים למדע, וכולם התפרנסו מהיותם בעלי אחוזות או נכסים. אינני מטיל ספק במה שאתה מספר על עצמך ועל חברייך אבל ודאי תסכים שאתם מייצגים מספר זעיר ביותר מקרב מקדמי האתרים. למרביתם חסרה ההשכלה המדעית הדרושה לתכנון, ביצוע והסקת המסקנות מסדרת ניסויים מבוקרים או תצפיות מבוקרות, הביקורתיות ביחס לכל מה ששומעים או קוראים מפי גורויים למיניהם, ומשאבים פנויים להשקעה במחקר.
oria כתב:...אכן העלות של הניסויים מוטלת על הלקוחות אבל זה לא שונה אצל חברות, אלא שעבור חברות האובר הד גבוה יותר...
מרבית ה"חברות" לקידום אתרים לא מתייחסים לעצמם כמו משרדי מהנדסים למשל, שמחונכים ראשית כל למצויינות מקצועית ומחוייבים בין היתר להעדיף שיקולי בטיחות על פני שיקולי הרווח של הלקוח. מרבית משרדי הקידום אינם אלא בתי-מסחר לממכר עבודת קידום אתרים, כאשר ביצוע מחקר עולה כסף ולא בטוח שיביא תועלת, ואילו הזמן הדרוש לסיעור מוחות נתפש כשעות עבודה שאינן יצרניות.

אוסיף שבכל הסמינרים שקיימתי לקידום בזירות תחרותיות שאני מקיים מזה כשנה וחצי, היה רק עובד שכיר אחד (שרון קליין שבאה יחד עם אורן שץ) ואני מסביר זאת בכך שמעבידים אינם שולחים את מקדמי האתרים שלהם למסגרת הלימוד היחידה שיש בה קפיצת מדרגה לצמרת המקצוע, משום שהם לא רוצים לשלם את מחיר עליית שווי העובד בשוק העבודה. מצד שני, גם העובדים מתחמקים מלבוא משום שיש בכך משום הודאה בפני המעביד שיש עוד דברים שהם צריכים ללמוד. כל המשתתפים, היו לכן מקדמי אתרים עצמאיים שעובדים לבד, או עם עובדים שכירים אחדים, או עם פרילנסרים.

ומכיוון הלקוחות - כאשר דיברתי לפני שנים על מחקר מילות מפתח, מרבית הלקוחות (מארה"ב) אמרו לי שמחקר אני צריך לעשות על חשבוני כי הם משלמים רק עבור עבודה!
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yaron.yogev » 31 יולי 2010 16:27

אני מכיר מקדמי אתרים שלא עושים ניסויים ואין להם ידע של מקדם אתרים בליגת העל, ולא עברו הכשרה בקורס כזה או אחר.

הם בעצם עובדים לפי שיטה סטנדרטית של קישורים ותוכן, הלקוח לא משלם סכומים גבוהים של אלפי שקלים בחודש,

ועדיין בשוק בישראל בתחומים כגון :

עריכת דין, פרקטים, מטבחים,קמינים, מזגנים הלקוחות שלהם בחמש הראשונים.
ירון יוגב
מומחה פרסום בגוגל אדוורדס
קידום אורגני ממוקד
yaron.yogev
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 31 יולי 2010 17:50

yaron.yogev כתב:אני מכיר מקדמי אתרים שלא עושים ניסויים ואין להם ידע של מקדם אתרים בליגת העל, ולא עברו הכשרה בקורס כזה או אחר. הם בעצם עובדים לפי שיטה סטנדרטית של קישורים ותוכן, הלקוח לא משלם סכומים גבוהים של אלפי שקלים בחודש, ועדיין בשוק בישראל בתחומים כגון : עריכת דין, פרקטים, מטבחים,קמינים, מזגנים הלקוחות שלהם בחמש הראשונים.

ואני מכיר מישהו שאף פעם לא התאמן באתלטיקה והוא השיג מקום ראשון בגן שלו בריצת 10 מטר.
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yaron.yogev » 31 יולי 2010 19:00

עמנואל לא ציפיתי לתשובה אחרת ממך.

בתחום הקידום אתרים בישראל אתה נתקל באתרים שלא השקיעו בהם ולא שכרו מקדמים מליגת העל ועדיין בתחומים בינוניים הם נמצאים בעמוד הראשון.
דרך אגב אני מכיר לקוחות הנמצאים במקום הראשון בעמוד הראשון ומקבלים מעט מאוד פניות, ולכן זה לא כלכלי לקדם את האתר.
מספיק שיקחו סטודנט שיעשה טלמיטינג והוא ישיג להם ביום נתון עשרות לידים ולקוחות פונטציאלים.
להשיג המרה זה כבר סיפור אחר ודורש ידע שונה מלקדם אתר כפי שרוב החברות בישראל מציעות.

אני מכיר מקדמי אתרים שלא עורכים תצפיות וניסויים ולא משתתפים בסיעור מוחות ודיונים משותפים ועדיין יש להם תוצאות נהדרות.

את הלקוח הסופי זה לא מעניין אם אתה משתתף בפורום הזה או ערכת ניסויים כאלו או אחרים, מה שמעניין אותו זה לראות החזר השקעה מהיר בד"כ.
בהנחה שיש לך מחיר סביר בהשוואה לשוק ואתה נותן לו חוזה נוח שבכול רגע נתון אם לא טוב לו הוא יכול להפסיק את ההתקשרות , יש מצב שהוא יתחיל את הפעילות מולך גם אם הוא לקוח גדול או קטן, אני לא מאמין שאפשר לתפוס לקוח בכוח כפי שמקובל בחברות הגדולות בישראל שמוכנות לצאת לדרך רק בחוזה שנתי.
ירון יוגב
מומחה פרסום בגוגל אדוורדס
קידום אורגני ממוקד
yaron.yogev
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי eitanya » 31 יולי 2010 20:26

יוגב.

אני לא יכול לתאר לך כמה אני מסכים . חשוב לציין גם שישנם מקרי קצה אחרים.

אני במקרה מכיר את שני העולמות. עד לא מכבר, במרבית זמני קידמתי לקוחות במסגרת חברה בענף.
על פניו מדברים על הידע המפרה של הקבוצה, מניסיוני זה אחרת. שאתה פרילנסר ואתה "רעב" לעבודה אתה לא מקבל דבר כמובן מאליו. אתה בודק ומיישם רק דברים שאתה שלם איתם כי הלקוח סומך עליך ולא תרשה לעצמך לאכזב אותו.

בתוך חברה, עם לא מעט פרויקטים גדולים עיקר דאגתי הייתה להראות ללקוח תפוקה. היה לי פחות זמן ללמוד ולקחת חלק אקטיבי ברכישת הידע. יוצא שאתה מקבל הרבה דברים כמובן מאליו לא מעמיק לבחון אותם.
היום כפרילאנס אני קורא יותר ב-Google Reader את הערוצים שמעניינים אות בפורומים ובלוגים, בוחן את התאוריה, כותב עליה- איך שאני לא מסתכל על זה- מרגיש שאני מחובר יותר לידע.
WAO קידום אתרים באינטרנט
eitanya
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ziv » 31 יולי 2010 21:41

מקריאה חוזרת של הדיון עולה שההיתרונות של הפרילנסר הם:
1. מחיר נמוך יותר.
2. מחוייבות.
לא נראה לכם שיתרונות אלו מתבטלים מול שפע החסרונות (שחלקם פורטו).
סמל אישי של המשתמש
ziv
מנהל הפורום

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 31 יולי 2010 21:46

eitanya כתב:יוגב. אני לא יכול לתאר לך כמה אני מסכים . חשוב לציין גם שישנם מקרי קצה אחרים.
אני במקרה מכיר את שני העולמות. עד לא מכבר, במרבית זמני קידמתי לקוחות במסגרת חברה בענף.
על פניו מדברים על הידע המפרה של הקבוצה, מניסיוני זה אחרת. שאתה פרילנסר ואתה "רעב" לעבודה אתה לא מקבל דבר כמובן מאליו. אתה בודק ומיישם רק דברים שאתה שלם איתם כי הלקוח סומך עליך ולא תרשה לעצמך לאכזב אותו.
בתוך חברה, עם לא מעט פרויקטים גדולים עיקר דאגתי הייתה להראות ללקוח תפוקה. היה לי פחות זמן ללמוד ולקחת חלק אקטיבי ברכישת הידע. יוצא שאתה מקבל הרבה דברים כמובן מאליו לא מעמיק לבחון אותם.
היום כפרילאנס אני קורא יותר ב-Google Reader את הערוצים שמעניינים אות בפורומים ובלוגים, בוחן את התאוריה, כותב עליה- איך שאני לא מסתכל על זה- מרגיש שאני מחובר יותר לידע.

אתה מתאר שני עולמות אפשריים מתוך עולמות רבים - והעולם שלי לא כלול בניסיון שלך. ברור מדברייך שעבדת בבית מסחר לממכר עבודת קידום ולא במשרד ששואף להצטיינות מקצועית מירבית של עובדיו. ובתור פרילנסר איך בדיוק אתה בוחן את התאוריה?
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 31 יולי 2010 22:03

yaron.yogev כתב:עמנואל לא ציפיתי לתשובה אחרת ממך...
...את הלקוח הסופי זה לא מעניין אם אתה משתתף בפורום הזה או ערכת ניסויים כאלו או אחרים, מה שמעניין אותו זה לראות החזר השקעה מהיר בד"כ...

אני לא מבין על מה אתה מדבר. הרי בזירות תחרותיות יש עשרות ומאות מקדמי אתרים שמתכוונים להשיג את המקומות העליונים בתוצאות החיפוש, אבל מאחר ויש רק 10 מקומות בעשרת המקומות העליונים, ומאחר ובעל אתר חדש מתמודד נגד השקעה המצטברת בעבודת קידום רבה ואיכותית של הותיקים שבצמרת, אותו לקוח קשה-הבנה, שאתה מדבר פה בשמו כל פעם, לא רק שלא יראה החזר של ההשקעה אלא יראה הפסד ודאי.

לעומת זאת, בזירה לא תחרותית כל מה שלא תעשה יקפיץ אותו למקום הראשון, אבל ספק עם מספר הכניסות הזעיר יחזיר לא בכלל את ההשקעה.
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הבא

חזור אל קידום אתרים בגוגל

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד