מה עושים?

איך משיגים דרוג גבוה לאתר בתוצאות של גוגל?
חדשות/כלים/תוכנות/ספרים/טיפים וכו'

מה עושים?

הודעהעל ידי אלירן » 16 יולי 2010 08:06

שלום וברכה לכולם

ישנם כמה שאלות בנוגע לקידום האתר שרציתי לשאול מקווה שתוכלו לעזור
1.האם יש עוד דרך לקדם אתר חוץ מכיתבת מאמרים והוספת האתר לאינדקס?
2.האתר שלי עוסק בדירות נופש להשכרה יש שם קטגוריה של אטרקציות ומקומות בילוי האם הוספת תוכן שמה תועיל לקידום האתר.
למרות שמקומות בילוי לא זה מטרת האתר אלה רק מתן שירות לגולשים.
3.האם החלפת טקסטים באתר תועיל או תזיק דהיינו האם גוגל לא יתייחס לטקסטים שהיו פעם באתר שמקדמים מילות מפתח מסויימות.
4.עד כמה קישורים אפשר להוציא מהפוטר והאם אפשרי לכולם יהיו לדף הבית ועד כמה התועלת בזה?

האתר הוא eilatsuites.co.il
אשמח אם תוכלו לתת לי הערה בונה מה אני יכול לעשות כדי לקדם תאתר לשפר
תודה רבה מראש
אלירן
משתמש חדש

Re: מה עושים?

הודעהעל ידי מרטין » 18 יולי 2010 01:07

היי אלירן בהצלחה, דרכים נוספות להשיג קישורים זה להחליף קישורים עם אתרים אחרים, עדיף דרך צד שלישי, להגיב בפורומים כמו זה או בלוגים
עם הקישורים שלך בחתימת.

כמה שתוסיף יותר תוכן זה יהיה יותר מועיל כמובן. למה להחליף תוכן? פשוט תוסיף כל הזמן זה יעזור מאוד.
מרטין
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי toron » 18 יולי 2010 09:38

היי אלירן
גם אני מקדם אתר בתחום דירות נופש
צור איתי קשר בה"פ
toron
משתמש חדש

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 18 יולי 2010 10:01

מרטין כתב:היי אלירן בהצלחה, דרכים נוספות להשיג קישורים זה להחליף קישורים עם אתרים אחרים, עדיף דרך צד שלישי, להגיב בפורומים כמו זה או בלוגים עם הקישורים שלך בחתימה...

ואני חשבתי שיש לך משהו לשאול או לאמר. אז אני אשאל: מה ידוע על בסיס הלוגריתם של סולם ה-PR? כלום. אם הוא 1,000 אז קישור מדף עם PR2 שווה מיליונית מקישור מדף עם PR4 ומיליארדית מקישור מדף עם PR5. ולכן, גם התרומה של ציון ה-PR של דף שיש לו PR2-4 לציון הרלוונטיות המשוקלל שלו היא כמעט אפסית.

לא הייתי ממליץ לאלירן לשרוף את זמנו, או את תקציב הלקוח, על עבודה שדומה למילוי בריכת שחייה בקצב של כפית אחת, או אפילו בקצב של עשרים כפיות (קישורים) ליום.
סמינר מתקדם לקידום אתרים בזירות תחרותיות
TENS - Technology & Engineering New Solutions, Ltd. 02-5664676
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי oria » 18 יולי 2010 18:19

עימנואל בחייך
בסיס לוגריתמי של 1000 ?
אין בכך שום היגיון
אפשר להסביר את בדרכים רבות:
לדוגמה, נניח שהבסיס הוא 1000, במקרה כזה כמעט כל קישור מ דף עם PR נתון יעביר לאתר המקושר את אותו PR
(הכוונה ל PR המפורסם)

כלומר אם לאתר שלי יש PR 6 ואני אקשר לאתר שלך האתר שלך יקבל ,PR 6 כמעט בכל המקרים
וזה לא המצב...
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 18 יולי 2010 19:05

oria כתב:עימנואל בחייך
בסיס לוגריתמי של 1000 ?
אין בכך שום היגיון
אפשר להסביר את בדרכים רבות: לדוגמה, נניח שהבסיס הוא 1000, במקרה כזה כמעט כל קישור מ דף עם PR נתון יעביר לאתר המקושר את אותו PR (הכוונה ל PR המפורסם)
כלומר אם לאתר שלי יש PR 6 ואני אקשר לאתר שלך האתר שלך יקבל ,PR 6 כמעט בכל המקרים וזה לא המצב...

א. אני מדבר על ציון ה-PR הסמוי - כי מה שמפורסם בסרגל גוגל זה רק המדרגה.

ב. גוגל צריך להכיל על אותו הסולם גם את ציון ה-PR של דף הבית של google.com וגם את הציון של אתר בעל דף יחיד שאיננו מקבל כל קישורים נכנסים אבל גוגל ממשיך לאנדקס אותו - האם בסיס 10 מספיק לדעתך? האם בסיס 100 מספיק?

ג. מישהו פה או בבלוג של פבל טען שדי בשני קישורים מדפים בעלי PR7 למשל כדי להעניק לדף המקושר PR6 (גלוי). מדוע אתה טוען שדי בקישור אחד כדי להעניק ציון PR על אותה המדרגה? ולמה זה תלוי בגודל בסיס הלוגריתם?
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי oria » 18 יולי 2010 20:57

א. הבנתי שעל זה אתה מדבר
ב. לדעתי בסיס 10 מספיק, שזה אומר 10 סדרי גודל. זה מרחב עצום ופרופורציונלי לגודל הרשת.
בסיס 100 גדול מדי. בסיס 1000 הינו גדול בלי שום פרופורציה.
ג. הנחתי לשם כך הנחה על אחוז הציון שעובר מהדף המקשר למקושר:
אם הבסיס הוא 1000
ואם עובר מהמקשר למקושר אפילו אחוז בודד, בדוק בעצמך ותראה שכמעט בכל מקרה זה יספיק להקפיץ את הדירוג לאותו ערך.

לדוגמה:
PR0- 0-999
PR1 - 1000-1000,000

אם ציוני האתרים בעלי PR1 מתפלגים באופן אחיד, מחציתם יהיו בעלי ציון גבוה מ 500,000
האתר המקושר יקבל ערך של 5000 ויקפוץ ל PR1
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 18 יולי 2010 23:04

oria כתב:א. הבנתי שעל זה אתה מדבר
ב. לדעתי בסיס 10 מספיק, שזה אומר 10 סדרי גודל. זה מרחב עצום ופרופורציונלי לגודל הרשת.
בסיס 100 גדול מדי. בסיס 1000 הינו גדול בלי שום פרופורציה.
ג. הנחתי לשם כך הנחה על אחוז הציון שעובר מהדף המקשר למקושר:
אם הבסיס הוא 1000
ואם עובר מהמקשר למקושר אפילו אחוז בודד, בדוק בעצמך ותראה שכמעט בכל מקרה זה יספיק להקפיץ את הדירוג לאותו ערך.
לדוגמה:
PR0- 0-999
PR1 - 1000-1000,000
אם ציוני האתרים בעלי PR1 מתפלגים באופן אחיד, מחציתם יהיו בעלי ציון גבוה מ 500,000 האתר המקושר יקבל ערך של 5000 ויקפוץ ל PR1

כמעט ונכנעתי כי חשבתי שעם המתימטיקה אי-אפשר להתווכח. ואז עלו בי הרהורי כפירה:

א. בסיס הלוגריתם של טווח ה-PR צריך להתאים למצב העתידי, ולא למצב הנוכחי, של הרשת. אני מתקשה מאד לדמיין פעולת תחזוקה חד-פעמית או רציפה לשינוי מספר הבסיס כדי להתאימו מדי פעם לצרכים הגדלים.

ב. אינני רואה סיבה לייחס התפלגות לינארית לציוני ה-PR בתוך כל מדרגה.

ב. כפי שהדגשת, אנחנו רואים סולם בעל עשר מדרגות, אבל גוגל רואה רצף. כאשר דף עולה מ-PR0 ל-PR1, או מ-PR4 ל-PR5, אנחנו לא ממש יודעים האם אחראי לכך קישור יחיד מדף בצמרת אותה מדרגה או המוני קישורים מתחתית המדרגה או מהמדרגה שתחתייה, או אפילו קישור יחיד איפהשהו ברשת שהעלה מאד את ציון ה-PR של דף המקשר אלינו.
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי oria » 18 יולי 2010 23:21

א. כפי שכתבתי קודם, גם בהסתכלות עתידית לעשור קדימה, בסיס מסדר גודל של 1000 הוא אבסורדי
ב. אני מניח שאתה מתכוון להתפלגות אחידה ולא לינארית. רשמתי זאת רק לצורך הדוגמה. גם בכל התפלגות סבירה אחרת עדיין טענתי תהיה נכונה.
ג. אז? מה הנקודה?

בכל אופן, עם הטענה הבסיסית שלך אני מסכים. (לא כדאי למלא בריכה בכפית)
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי oria » 19 יולי 2010 10:02

זקן השבט 3 כתב:א. בסיס הלוגריתם של טווח ה-PR צריך להתאים למצב העתידי, ולא למצב הנוכחי, של הרשת. אני מתקשה מאד לדמיין פעולת תחזוקה חד-פעמית או רציפה לשינוי מספר הבסיס כדי להתאימו מדי פעם לצרכים הגדלים.

חשבתי על כך עוד,
גוגל חייבים לתחזק ולשנות את בסיס באופן מתמיד.
אם הבסיס יהיה גדול מדי על מנת לאפשר לרשת לגדול ללא עידכון האלגוריתם זה יגרום לכך שהציונים הגבוהים ביותר יהיו נמוכים מ 10
וזה לא המצב
הPR הוא ציון מנורמל, הסיבה לשימוש בבסיס לוגריתמי היא לאפשר רזולוציה מתאימה הן לאתרים מאוד חלשים והן לאתרים מאוד חזקים.
על מנת להשתמש באופן מתמיד בכל הסקלה 0-10 הבסיס צריך להישתנות עם גדילת הרשת.

זו לפחות ההבנה שלי
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי זקן השבט 3 » 22 יולי 2010 20:53

oria כתב:
זקן השבט 3 כתב:א. בסיס הלוגריתם של טווח ה-PR צריך להתאים למצב העתידי, ולא למצב הנוכחי, של הרשת. אני מתקשה מאד לדמיין פעולת תחזוקה חד-פעמית או רציפה לשינוי מספר הבסיס כדי להתאימו מדי פעם לצרכים הגדלים.

חשבתי על כך עוד,
גוגל חייבים לתחזק ולשנות את בסיס באופן מתמיד.
אם הבסיס יהיה גדול מדי על מנת לאפשר לרשת לגדול ללא עידכון האלגוריתם זה יגרום לכך שהציונים הגבוהים ביותר יהיו נמוכים מ 10
וזה לא המצב
הPR הוא ציון מנורמל, הסיבה לשימוש בבסיס לוגריתמי היא לאפשר רזולוציה מתאימה הן לאתרים מאוד חלשים והן לאתרים מאוד חזקים.
על מנת להשתמש באופן מתמיד בכל הסקלה 0-10 הבסיס צריך להישתנות עם גדילת הרשת.
זו לפחות ההבנה שלי

אם המדד נבנה כך שהדף בעל ציון ה-PR הגבוה ביותר (דף הבית של גוגל?) היה בתחתית מדרגת PR10 ולא בקצה העליון של המדרגה, יש המון מקום לגידול ולהתווספות דפים בעלי ציון PR מוחלט גדול ממנו. אם כי הגידול הבעייתי הוא לא גידול הרשת לכשעצמו אלא גידול הקישורים הנכנסים לדף שהוא בקצה הסקאלה (וכאמור הדף בעל ציון ה-PR המוחלט הגבוה ביותר יכול להיות רחוק מאד מהקצה). נוסף על כך, שינויים אלגוריתם יכולים להוריד את ציון ה-PR של כל הדפים ברשת ולדחות לזמן רב את הצורך לשנות את בסיס הלוגריתם.

ועוד נקודה: גוגל יכולים להחליט באופן שרירותי שה-PR6 המוצג בסרגל גוגל למשל איננו מתחיל מ- PR6.0000 אלא מנקודת האמצע העשרונית או הלוגריתמית שבין מספר זה ל-7.0000 .
זקן השבט 3
משתמש ותיק
משתמש ותיק

חדשה בזה...

הודעהעל ידי fame » 28 יולי 2010 21:09

יש לי אתר ואני צריכה לקדם אותו.עד עכשיו פירסמתי קישורים בפורומים.
הבנתי גם שאפשר להחליף קישורים בין אתרים רק לא כל כך הבנתי איך עושים את זה.
אשמח לקבל תשובה ועוד המלצות מה כדאי לעשות.
תודה.
fame
משתמש חדש

חזור אל קידום אתרים בגוגל

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד