חידת קידום אתרים

איך משיגים דרוג גבוה לאתר בתוצאות של גוגל?
חדשות/כלים/תוכנות/ספרים/טיפים וכו'

חידת קידום אתרים

הודעהעל ידי ziv » 29 מרץ 2010 10:07

יש לך עשר אתרים 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 באותו נושא שאינו תחרותי.
לכל עשרת האתרים יש קישור חיצוני אחד כך שגוגל סורק את כל עשרת האתרים.
המטרה היא להביא את אתר מס' 10 למקום הראשון.
איך תקשרו בין עשרת האתרים?
סמל אישי של המשתמש
ziv
מנהל הפורום

Re: חידת קידום אתרים

הודעהעל ידי מרטין » 31 מרץ 2010 15:31

1 מוביל ל2 שמוביל ל3 וכן הלאה..
מרטין
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי מרטין » 31 מרץ 2010 15:39

התכוונתי להגיש שכל הקישורים יובילו אחד אחרי השני ל אתר 10

תגיד לי רק אם טעיתי .
מרטין
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי oria » 31 מרץ 2010 16:25

מבנה פרמידה
10
9 7 8
7 6 5 4 3 2 1

כל אתר מקשר לכל האתרים שמעליו
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ziv » 31 מרץ 2010 18:30

שתי התשובות לא נכונות וגם אינן הגיוניות.

מבנה פרמידה
10
9 7 8
7 6 5 4 3 2 1

בעיתית כיוון שאם גם 1 יקשר לעשר 10 יהיה יותר חזק

והתשובה השניה
התכוונתי להגיש שכל הקישורים יובילו אחד אחרי השני ל אתר 10

ברור שאינה נכונה. אתר 10 מקבל רק קישור אחד. זה מה שיהפוך אותו להיות הכי חזק?

יש עוד רעיונות?
סמל אישי של המשתמש
ziv
מנהל הפורום

הודעהעל ידי yankale » 31 מרץ 2010 20:46

גלגל קישורים:
מכל אתר חוץ מ10 יוצאים שני קישורים, אחד לאתר הבא בסדרה, שני לאתר מספר 10
ככה ש10 מקבל 9 קישורים ולא מוציא אפילו אחד,
כל אתר אחר מקבל קישור חד כיווני, מאתר שגם אליו יש קישור חד כיווני,
yankale
משתמש חדש

הודעהעל ידי oria » 01 אפריל 2010 10:48

ziv כתב:שתי התשובות לא נכונות וגם אינן הגיוניות.

מבנה פרמידה
10
9 7 8
7 6 5 4 3 2 1

בעיתית כיוון שאם גם 1 יקשר לעשר 10 יהיה יותר חזק

יש עוד רעיונות?

לא הבנתי
אתה רוצה ש 10 יהיה חזק לא?
oria
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי זקן השבט 2 » 01 אפריל 2010 19:34

ziv כתב:יש לך עשר אתרים 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 באותו נושא שאינו תחרותי. לכל עשרת האתרים יש קישור חיצוני אחד כך שגוגל סורק את כל עשרת האתרים. המטרה היא להביא את אתר מס' 10 למקום הראשון. איך תקשרו בין עשרת האתרים?

חידות מן הסוג הזה אמורות גם להורות על העדפת פתרון שמשתמש בפחות משאבים, במקרה זה מספר הקישורים המינימלי לביצוע המטלה.

מאחר והנושא הוגדר כלא תחרותי, יש אפשרות שרק עשרת האתרים הללו (הכוונה בטח לדפי הבית שלהם) מופיעים בתוצאות החיפוש לביטוי הנתון (למשל מחרוזת מילים ארוכה משהו שנמצאת רק בתוך הטקסט) ואז יתכן בהחלט שציוני הרלוונטיות של עשרת דפי הבית לביטוי הנתון זהים. במקרה זה ההכרעה מה יהיה סדר תוצאות החיפוש תהיה אקרעית לחלוטין ולדף מס' 10 סיכוי של 10\1 להופיע במקום הראשון (או בכל מקום אחר). אם הסיכוי הזה התממש הרי שהמטלה הושגה ללא כל מאמץ. אם דף מס' 10 נמצא בכל מקום אחר, ולא משנה איזה, הרי שיהיה די בקישור אחד ויחיד, מאחד מתשעת הדפים האחרים, כדי להוסיף לו את טיפת ציון הרלוונטיות הדרושה כדי שהציון שלו יהיה גבוה משל תשעת האחרים והוא ויוצב במקום הראשון.

אני אעדיף קישור מהדף שנמצא במקום 1 בתוצאות, והסיבה היא שאינני יודע האם הציונים אכן זהים והסדר אקרעי או שהסדר משקף את הסדר היורד של ציוני הרלוונטיות. נניח שדף מס' 10 נמצא במקום 10. במקרה זה, אני יכול להניח שקישור מהדף שהוא במקום 1 נושא יותר רלוונטיות מאשר קישור מהדף שהוא מס' 2 בתוצאות. אם הקישור מהדף שהוא מס' 1 לא מספיק כדי להקפיץ את דף מס' 10 למקום 1, אוסיף בהדרגה קישורים משאר הדפים על פי הסדר היורד שלהם בתוצאות החיפוש. אם דף מס' 10 נמצא בתחילה במקום יותר טוב מאשר מקום 10 זה יחסוך כפי הנראה פעולות.

אם פעולות אלה לא הספיקו כדי להעלות את דף מס' 10 למקום 1, הרי שקיימים פערים גדולים מהמצופה בין כל שתי תוצאות חיפוש סמוכות או בזוג אחד מהן - זה שכולל את דף מס' 10. רק בשלב זה הייתי מנסה, כמו החברים שניסו את כוחם לפניי, קונפיגורציה מסויימת של סידור הקישורים (פירמידה, גלגל וכו') שאולי הייתה תורמת עוד משהו מעבר לרלוונטיות כדי לפתור את הבעיה, בזכות יצירת אותו "כח" מיסטי עודף, בדומה לזה שכלול בברכה May the Force be with you מהסרט הנודע "מלחמת הכוכבים".
זקן השבט 2
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ziv » 02 אפריל 2010 11:42

אולי אני אחדד את החידה.
עשרת האתרים כרגע מפוזרים בין המקומות ה-30 ל -50 . (אף אחד מהם לא בעמוד הראשון).
המטרה היא להביא את אתר מספר 10 למקום הגבוה ביותר.
איזה מבנה קישורים יהיה הכי יעיל?

הערה: זוהי בעיה שנתקלים בה הרבה מקדמי אתרים שבונים אתרי תמיכה ולא יודעים אילו קישורים כדאי להם לבנות בין אתרי התמיכה לאתר הראשי ובינם ובין עצמם).
סמל אישי של המשתמש
ziv
מנהל הפורום

הודעהעל ידי מיכל » 03 אפריל 2010 06:01

בדרך כלל אני מזפזפת במהירות בכל הפורומים ומתקשה למצוא יותר מידי נושאים ששוים התעמקות.
הדיוק הזה מרתק ושוה לדעתי התעמקות והרחבה לצורך לימוד הנושא.
שאפו לזיו על החידה!
קודם כל, בעניין האינטרפרטציה של 9 אתרים תומכים שמטרתם לקדם את אתר 10 האמיתי - אני אומרת: לא לקשר מאף אחד מהם ל 10. לנצל אותם להחלפות קישורים עם אתרים חיצוניים ע"מ להמנע מחזות של חוות קישורים או קישורים מעגליים וכד'. לטעמי, ניתוק הוא מתכון בטוח לחיזוק אתר 10 לטווח הרחוק.
מה דעתכם?
בנוסף, המטרה כאן היא לא רק לחזק את 10 אלא גם את התומכים ע"מ להעזר בהם לצורך החלפות קישורים חיצוניות.
אבל אם להתייחס לשאלה התיאורטית, ואם להניח בצד את העובדות הפרקטיות שציין עמנואל (כמו למשל, שלכל אחד מ 9 האתרים ציון רלוונטיות שונה וכד'), צריך לשאול שתי שאלות מקדימות ע"מ לבדוק מתמטית את המבנה האופטימלי:
1. אם אתר A שמקשר ל B, מעביר לו כח X, מה יקרה כאשר A יקשר גם ל C? האם מיץ הקישורים שמועבר ל B יהיה 0.5X? (נניח שוב תיאורטית ששני הקישורים בנויים כך שמייצרים אותו כח).
ואם הוא יקשר ל 9 אתרים, האם הכח של כל קישור יהיה עכשיו 1/9X? או שריבוי הקישורים היוצאים פגע לא רק למיץ הקישורים של כל אחד מהם אלא גם בכח המקורי של אתר A?
2. מה כוחו של קישור הדדי? השאלה הזו חשובה ע"מ לבחון מבנה ע"פיו כל 9 האתרים יקשרו בינם לבין עצמם וגם לאתר 10. כמה מאותו כח X עובר ל B כאשר גם B מקשר חזרה ל A?
קידום אתרים בגוגל
כלכלת בית - הרשמו ליעוץ לכלכלת המשפחה וצאו ממינוס לפלוס!
טיפול פסיכולוגי - כל התשובות, כל הגישות , הכל על טיפול פסיכולוגי.
מיכל
משתמש חדש

הודעהעל ידי זקן השבט 2 » 03 אפריל 2010 14:05

ziv כתב:אולי אני אחדד את החידה. עשרת האתרים כרגע מפוזרים בין המקומות ה-30 ל -50 . (אף אחד מהם לא בעמוד הראשון).
המטרה היא להביא את אתר מספר 10 למקום הגבוה ביותר. איזה מבנה קישורים יהיה הכי יעיל?
הערה: זוהי בעיה שנתקלים בה הרבה מקדמי אתרים שבונים אתרי תמיכה ולא יודעים אילו קישורים כדאי להם לבנות בין אתרי התמיכה לאתר הראשי ובינם ובין עצמם).

חידוד החידה לא מחדד בהרבה את הפתרון: המטלה - שדף הבית של אתר מס' 10 ישיג את מקום המקום הגבוה ביותר בתוצאות החיפוש לביטוי הנתון (אני מבין שבהשוואה לתשעת דפי הבית של אתרי התמיכה) היא עדיין במושגים של השגת ציון רלוונטיות משוקלל גבוה משלהם, ולוח המשחק שעליו נבחן ונשווה את ההצלחה של פתרונות אפשריים הוא דפי תוצאות החיפוש של גוגל לאותו הביטוי, המסודרים על פי הסדר היורד של ציוני הרלוונטיות שלהם.

נוסף על כך, לא נדרשת חסכנות בפעולות הקידום, ואני גם מבין שלצורך החידה אפשר להציב את דף הבית של אתר מס' 10 במקום 50, כאשר דפי הבית של תשעת אתרי התמיכה מפוזרים בין מקומות 30 ל-49.

הבעיה העיקרית בחידה הזו היא שאתה רוצה פתרון במושגים של מבנה מוגדר של קישורים בין עשרת דפי הבית, כאשר אין לך כל גישה אל לוח המשחק הנפרד שעליו גוגל מודד את השפעת מבנה קישורים זה או אחר על ערכי פרמטרים אחרים של דף הבית של אתר מס' 10, לפני שהוא משקלל ערכים אלה בתוך ציון הרלוונטיות שלו לביטוי הנתון. את ערכי הפרמטרים הללו אתה מכנה בשם הכללי "כח" (אני מניח שה-PR הוא פרמטר מרכזי בהם ומפרמטר כמו ה-TR יש להתעלם). נוסף על כך, אתה גם מניח את קיומה של תופעה בשם "זליגת כח" שגם היא משפיעה על אפקטיביות מבנה הקישורים המסויים על ציון דף הבית של אתר מס' 10 בכל הפרמטרים של ה"כח" ועל ציון "הכח" של כל אחד מדפי הבית של אתרי התמיכה.

אני לא רוצה לדון כאן האם "זליגת הכח" היא פיקציה כי אפשר בהחלט לדמיין מודל של מנוע חיפוש שבו כל ערך רק מצטבר ושום דבר לא הולך לאיבוד. וגם אם עיון בפטנט של גוגל יראה לי באותות ובמופתים שזה כתוב, אין בכך כדי לשכנע אותי שזה גם מייושם.

לפני שנים אחדות הצעתי מודל לניהול רציונלי של עבודת יצירת הקישורים, שעל פיו כל קישור מוסיף לדף המקושר נקודה אחת לזכות, קישור הדדי (או כל תחמון אחר שקל לגוגל לגלותו) מוסיף שתי נקודות שליליות, ואילו פרמטר רלוונטיות הדף המקשר לדף המקושר (כולל טקסט עוגן שמתייחס גם לתוכן הדף המקשר) יכול להוסיף עד 700 נקודות. (ערכים אלה עדיין שימושיים לדעתי במרבית הזירות בגוגל ישראל בעברית.)

אם המודל הזה נשמע מספיק מציאותי גם כדי לייחס אותו לאלגוריתם של גוגל (מה שלא עשיתי בעבר) הרי שיתכן בהחלט שהערכים הנמדדים על ידי גוגל בכל הפרמטרים המיוצגים על ידי ה"כח" הטהור עבור מבנה הקישורים האופטימלי, יעניקו לכל היותר 5-7 נקודות לדף הבית של אתר מס' 10, אלה יהיו ערכים זניחים ביחס לתרומת הרלוונטיות של דפי הבית של אתרי התמיכה, ולמבנה הקישורים תהיה משמעות כלשהיא רק אם אין כל רלוונטיות הדדית בין אתרי התמיכה לאתר המטרה. איש כמובן לא בונה כך אתרי תמיכה, וגם בחידה הזאת הרלוונטיות של אתרי התמיכה גבוהה משל אתר היעד.

מאחר ואני מייחס משקל רב לרלוונטיות, ובטוח שגם גוגל עושה זאת, יש מקום לשאלה מהו מבנה הקישורים הרצוי מבחינת העברת רלוונטיות מירבית. התשובה שלי פשוטה - אפשר להניח שדף מקשר איננו מעביר את מלוא ציון פרמטר הרלוונטיות שלו לדף המקושר ושחלה הפחתה מסויימת, כנראה ניכרת. אם דף הבית של אתר מס' 1 מקשר לדף הבית של אתר מס' 2, וזה מקשר לדף הבית של אתר המטרה (מס' 10) הרי שאותו מרכיב רלוונטיות שבא מהדף של מס' 1 ומגיע לדף של מס' 10 דרך מס' 2 עבר שתי הפחתות. ולכן עדיף מבנה של שמש (כאשר החיצים פונים פנימה אל דף אתר מס' 10) כי כך כל אתר תמיכה מעביר את מלוא הרלוונטיות בניכוי הפחתה אחת בלבד. ולמרות כל ההפחתות הללו, המשקל של "הכח" ישאר שולי, אלא אם, כאמור אין בכלל או אין כמעט רלוונטיות הדדית בין אתרי התמיכה לאתר היעד, ואז ודאי שעדיף לעבוד על הרלוונטיות.
זקן השבט 2
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי זקן השבט 2 » 03 אפריל 2010 15:04

הבהרות:
1. על פי אותו ההגיון יש מקום ליצור קישורים בין אתרי התמיכה לבין עצמם, באותו הדגם, כאשר גם מדף היעד יוצא קישור אל כל אחד מדפי הבית של אתרי התמיכה.

2. בכל מה שכתבתי הנחתי שאתרי התמיכה משמשים אך ורק את קידום אתר מס' 10 ולכן כל הקישורים הם בין דפי הבית.
זקן השבט 2
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי מיכל » 03 אפריל 2010 17:56

עמנואל,
אני חושבת שההנחה הבסיסית היא שהאתרים רלוונטיים. בנוסף, אפשר להניח שציון הרלוונטיות ההתחלתי של כל האתרים זהה.
(סליחה, זיו שאני מנהלת לך את החידה...).
כשדיברתי על זליגת כח, לא התכוונתי ל PR בלבד אלא לסך הכוחות הכוללים גם רלוונטיות.
אני מקבלת את הגישה שלך שצריך להפריד בין הכוחו, כיוון שלרלוונטיות יש כח חזק משמעותית מאשר ל PR. (גם אם בעיני זה לא 1:700).
האם לדעתך הכח במובן של PR שמועבר מאתר A שמקשר רק ל B זהה לכח של שמעובר מאתר A שיקשר לעוד 10 אתרים נוספים?
לפי המודל שלך, אתר 9 יעביר לאתר 10 נקודה אחת בלבד, בין אם הוא קיבל 8 קישורים מאתרים 1-8 ובין אם אין לו אף קישור?

לא הבנתי את התוספת שלך לפתרון השמש. האם אתה מתכוון שתהיה גם שמש לכל אתר תומך, כך שאתר 9 יקבל קישורים מאתרים 1-8, אתר 8 יקבל קישורים מאתרים 1-7 + 9? אם כן, יש כאן הדדיות קישורים שהיא להשקפתך מורידה נקודות?

זיו, האם אינך חושב שבחיים האמיתיים חשוב לנתק אתרים תומכים זה מזה או לפחות לא ליצור קישוריות כל כך חזקה, גם אם מבחינת כח שוה ליצור פירמידה?
קידום אתרים בגוגל
מיכל
משתמש חדש

הודעהעל ידי זקן השבט 2 » 03 אפריל 2010 20:48

מיכל כתב:עמנואל, אני חושבת שההנחה הבסיסית היא שהאתרים רלוונטיים. בנוסף, אפשר להניח שציון הרלוונטיות ההתחלתי של כל האתרים זהה. (סליחה, זיו שאני מנהלת לך את החידה...)

האתרים רלוונטיים הדדית על פי תיאור החידה משום שכל העשרה מופיעים בתוצאות החיפוש לאותו הביטוי שרוצים לקדם, והציונים אינם זהים כי אחרת הם היו מופיעים במקבץ ולא מפוזרים בין המקומות 30 עד 50.

מיכל כתב:...כשדיברתי על זליגת כח, לא התכוונתי ל PR בלבד אלא לסך הכוחות הכוללים גם רלוונטיות. אני מקבלת את הגישה שלך שצריך להפריד בין הכוחות, כיוון שלרלוונטיות יש כח חזק משמעותית מאשר ל PR. (גם אם בעיני זה לא 1:700)...

המושג כח רק מערפל את הדיון ומקורו במצוקת מקדמי האתרים שמבקשים טיפים חד-משמעיים מה בדיוק לעשות במקום לטרוח ולחשוב קצת. הפרדתי בכוונה בין ערכי הרלוונטיות לערכי פרמטרים אחרים כדי להראות שגם אם קיים פתרון אידאלי של מבנה הקישורים בין אתרי התמיכה לאתר הנתמך ובינם לבין עצמם, מבחינת פרמטר ה-PR (שחל על כל דף, בניגוד לפרמטרים אחרים) הרי שהמבנה האידאלי הזה עלול בהחלט לפגוע בהשגת רלוונטיות מירבית לאתר הנתמך - וזאת המטלה החד-משמעית שלנו. וגם אם מבנה הקישורים לא פוגע פגיעה אנושה ברלוונטיות האתר הנתמך, תרומתו תהיה שולית. ומאחר והאלגוריתם של גוגל בנוי לחשב ולהציג סדר יורד של ציוני רלוונטיות משוקללים ולא סדר ערכים על פי פרמטרים אחרים, היחס בין תרומת קישור סופר רלוונטי לתרומת קישור סתמי הוא בודאי בסדר גודל של 1\700 . אחרת היית צריכה להעדיף את עבודתו של יוצר קישורים שיוצר למשל 40 קישורים סתמיים לשבוע על פני קישור אחד בעל רמת רלוונטיות בינונית. על פי המודל שלי יש לפטר יוצר קישורים שמייצר פחות מ-350 קישורים סתמיים לשבוע בשל חוסר יעילות, שלא לדבר על עובד שמשיג אותם באמצעות החלפה.

נוסף על כך, אין לי שום סיבה להניח שהציון של דף על פי פרמטר הרלוונטיות בלבד פוחת עם כל קישור יוצא נוסף (ובכלל, האם הוא פוחת יותר אם הקישור יוצא לדף רלוונטי?). המחשבה הזאת נראית לי לא הגיונית בעליל.

מיכל כתב:...האם לדעתך הכח במובן של PR שמועבר מאתר A שמקשר רק ל B זהה לכח של שמעובר מאתר A שיקשר לעוד 10 אתרים נוספים? לפי המודל שלך, אתר 9 יעביר לאתר 10 נקודה אחת בלבד, בין אם הוא קיבל 8 קישורים מאתרים 1-8 ובין אם אין לו אף קישור?...

אני לא מתייחס כלל ל-PR ובטוח שתרומתו לציון הרלוונטיות המשוקלל של הדף זניחה גם בערכים של PR5 או PR6. למה לגוגל לייחס משקל משמעותי לפרמטר הזה?

ולכן על פי המודל שהצגתי, שבו אני מתייחס רק לפרמטר הרלוונטיות ותרומתו לציון הרלוונטיות המשוקלל לביטוי נתון, הנקודה היחידה מציינת את עצם קיומו של הקישור שאינו נושא כל רלוונטיות, גם אם לדף שהקישור יוצא ממנו יש אלפי קישורים נכנסים שמעניקים לו רלוונטיות גבוהה מאד עבור ביטויי חיפוש אחרים.

מיכל כתב:...לא הבנתי את התוספת שלך לפתרון השמש. האם אתה מתכוון שתהיה גם שמש לכל אתר תומך, כך שאתר 9 יקבל קישורים מאתרים 1-8, אתר 8 יקבל קישורים מאתרים 1-7 + 9? אם כן, יש כאן הדדיות קישורים שהיא להשקפתך מורידה נקודות?...

צריך לכלול גם את אתר מס' 10 במנין. ההדדיות אכן תורמת שתי נקודות שליליות, אבל זה יעלה ביוקר רק בהעדר כל רלוונטיות. כך למשל, קישור שנושא רלוונטיות של 550 נקודות יתרום לדף המקושר סך של 1-2+550 = 549 נקודות.

מיכל כתב:...זיו, האם אינך חושב שבחיים האמיתיים חשוב לנתק אתרים תומכים זה מזה או לפחות לא ליצור קישוריות כל כך חזקה, גם אם מבחינת כח שוה ליצור פירמידה?
[/quote]
זקן השבט 2
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי מיכל » 04 אפריל 2010 09:12

כלומר, ההצעה שלך היא לקשר מכל 10 האתרים לכל 9 האתרים האחרים?
בהנחה שהאתרים האלו לא מקושרים מאתרים חיצוניים, למעט הקישור הראשוני הבודד, זה נראה בדיוק כמו מה שזה - חוות קישורים.
קידום אתרים בגוגל
מיכל
משתמש חדש

הבא

חזור אל קידום אתרים בגוגל

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד