יש לך עשר אתרים 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 באותו נושא שאינו תחרותי.
לכל עשרת האתרים יש קישור חיצוני אחד כך שגוגל סורק את כל עשרת האתרים.
המטרה היא להביא את אתר מס' 10 למקום הראשון.
איך תקשרו בין עשרת האתרים?
מבנה פרמידה
10
9 7 8
7 6 5 4 3 2 1
התכוונתי להגיש שכל הקישורים יובילו אחד אחרי השני ל אתר 10
ziv כתב:שתי התשובות לא נכונות וגם אינן הגיוניות.מבנה פרמידה
10
9 7 8
7 6 5 4 3 2 1
בעיתית כיוון שאם גם 1 יקשר לעשר 10 יהיה יותר חזק
יש עוד רעיונות?
ziv כתב:יש לך עשר אתרים 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 באותו נושא שאינו תחרותי. לכל עשרת האתרים יש קישור חיצוני אחד כך שגוגל סורק את כל עשרת האתרים. המטרה היא להביא את אתר מס' 10 למקום הראשון. איך תקשרו בין עשרת האתרים?
ziv כתב:אולי אני אחדד את החידה. עשרת האתרים כרגע מפוזרים בין המקומות ה-30 ל -50 . (אף אחד מהם לא בעמוד הראשון).
המטרה היא להביא את אתר מספר 10 למקום הגבוה ביותר. איזה מבנה קישורים יהיה הכי יעיל?
הערה: זוהי בעיה שנתקלים בה הרבה מקדמי אתרים שבונים אתרי תמיכה ולא יודעים אילו קישורים כדאי להם לבנות בין אתרי התמיכה לאתר הראשי ובינם ובין עצמם).
מיכל כתב:עמנואל, אני חושבת שההנחה הבסיסית היא שהאתרים רלוונטיים. בנוסף, אפשר להניח שציון הרלוונטיות ההתחלתי של כל האתרים זהה. (סליחה, זיו שאני מנהלת לך את החידה...)
מיכל כתב:...כשדיברתי על זליגת כח, לא התכוונתי ל PR בלבד אלא לסך הכוחות הכוללים גם רלוונטיות. אני מקבלת את הגישה שלך שצריך להפריד בין הכוחות, כיוון שלרלוונטיות יש כח חזק משמעותית מאשר ל PR. (גם אם בעיני זה לא 1:700)...
מיכל כתב:...האם לדעתך הכח במובן של PR שמועבר מאתר A שמקשר רק ל B זהה לכח של שמעובר מאתר A שיקשר לעוד 10 אתרים נוספים? לפי המודל שלך, אתר 9 יעביר לאתר 10 נקודה אחת בלבד, בין אם הוא קיבל 8 קישורים מאתרים 1-8 ובין אם אין לו אף קישור?...
מיכל כתב:...לא הבנתי את התוספת שלך לפתרון השמש. האם אתה מתכוון שתהיה גם שמש לכל אתר תומך, כך שאתר 9 יקבל קישורים מאתרים 1-8, אתר 8 יקבל קישורים מאתרים 1-7 + 9? אם כן, יש כאן הדדיות קישורים שהיא להשקפתך מורידה נקודות?...
[/quote]מיכל כתב:...זיו, האם אינך חושב שבחיים האמיתיים חשוב לנתק אתרים תומכים זה מזה או לפחות לא ליצור קישוריות כל כך חזקה, גם אם מבחינת כח שוה ליצור פירמידה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד